Wat is beeldcoaching?


Beeldcoaching is coaching met gebruik van beelden uit je eigen werksituatie. Door terug te kijken naar je succesmomenten en verbeter momenten kom je samen met je coach snel tot verbeteringen.

 

Bij beeldcoaching werkt de leerkracht samen met de beeldcoach toe naar een gewenste situatie aan de hand van beelden uit de eigen praktijk. De coaching is precies op maat en aan te passen aan uiteenlopende vragen.

Beeldcoaching is een uiterst effectief en duurzame methode gebleken. Leerkrachten en docenten komen snel tot het gewenste resultaat.

 

Is beeldcoaching confronterend - eng - spannend etc.?

Nee en een klein beetje 'ja'. Vooraf lijkt het misschien spannend en eng maar dat valt reuze mee. Soms is het wel even wennen om jezelf terug te zien, dat is zo, maar dat gaat snel over.

Door mijn werkwijze wen je snel aan de beelden en zul je merken dat het niet eng is.

Beeldcoaching is juist een hele veilige en goede manier voor het verbeteren van je handelen.

 

Hoe werkt het dan?

Roos & Beeld werkt oplossingsgericht wat betekend dat we niet gaan kijken naar wat je allemaal 'fout' doet. Dat is voor niemand leuk en helemaal niet interessant. We weten inmiddels ook dat het niet zo veel oplevert om naar fouten te kijken, daar leren we niet zoveel van. Wat wel veel oplevert en ook nog eens inspirerend is, is kijken naar je eigen succesvolle gedrag en dat analyseren. En dat is nou precies wat we samen gaan doen! Je kan ook nog even naar mijn filmpje kijken over het proces van beeldcoaching hierboven als je dat nog niet gedaan hebt.

 

Wat mensen zeggen die je vóór gingen?

Bij 'testimonials' staan quotes van mensen die door Roos & Beeld gecoacht zijn. Neem eens kijkje om te zien hoe anderen beeldcoaching ervaren hebben.


“Men mag wel zeggen dat Beeldcoaching als methodiek tot de invloedrijkste instrumenten behoort in de professionalisering van docenten en leidinggevenden in het onderwijs.”